Lega fluturon në sondazhet italiane. që i japin partisë se Salvinit mbi 30% dhe tashme afër 35%.

Mëkat (për Salvinin) qe u votua më pak se një vit më parë… Por në maj arrijnë Europianet dhe faqja “Evropa zgjedh”, e cila mbledh të gjitha sondazhet e kryera në të gjitha vendet anëtare të BE parti për parti qe shihet ne 26 maj, i jep udhëheqësit te Lega-s një shifër te jashtëzakonshme.

Lega Nord, në fakt, nëse votohet sot, do të ishte partia që do të ketë më shumë përfaqësues në Parlamentin e Strasburgut: 26.

Dy më shumë se CDU e kancelares gjermane Angela Merkel, e cila do të ndalet në 24 dhe tre më shumë nga polakët e Pis udhëhequr nga Stanislav Kaczinski.

Në vendin e katërt është Lëvizja 5 Yjet me 22 deputetë, e ndjekur nga Rassemblement National i Marine Le Pen me 20 dhe më pas nga Te Gjelbrit gjermane me 19 përfaqësues. Në “dhjetë të parët ” edhe socialistët spanjollë të Psoe dhe gjermanët e Spd (14 deputetë secila).

Veritas.com.al/