Presidenti Donald Trump ka përshëndetur ‘fitoren e madhe’ në zgjedhjet e mes- mandatit në Shtetet e Bashkuara, pasi Demokratët morën Dhomën e Përfaqësuesve por Republikanët konsoliduan sundimin e tyre në Senat.

Maxhoranca Demokrate në dhomën e ulët do të jetë në pozicionin që bllokon programin legjislativ të zotit Trump.

Por kontrolli mbi Senatin i siguron zotit Trump që të bëjë punët kyç.

Vota është parë si referendum mbi presidentin dhe rizgjedhjen e tij në vitin 2020.

Veritas.com.al/