Ish-presidenti Barak Obama, ish-kandidatja Demokrate për presidente Hillari Klinton dhe disa Demokratë të tjerë kryesorë denoncuan sulmet terroriste mbi atë që ata e quajtën “adhuruesit e Pashkëve” – jo të Krishterëve – të dielën në Sri Lanka.

Bombarduesit vetëvrasës vranë rreth 300 vetë dhe plagosën më shumë se 500 në sulmet ndaj tre kishave, tre hoteleve dhe një kompleksi banimi. Shumë u vranë ndërsa ndiqnin Meshën për të dielën e Pashkëve. Qeveria, raportohet qe dyshon se bombarduesit, të gjithë Sri Lankas, ishin anëtarë të “një grupi terrorist islamik vendas  të quajtur National Thowfeek Jamaath.”

Megjithatë, Obama, Klinton dhe Demokratë të tjerë – duke përfshirë kandidatin presidencial të vitit 2020 – Julian Castro – nuk mundën ti identifikonin viktimat e sulmeve si “të krishterë”, duke i quajtur ata “adhurues te Pashkëve” në vend të kësaj në reagime çuditërisht të ngjashme:

Gjatë tetë vjetëve të Obamës si president, Obama – dhe Clinton, që shërbeu si Sekretare e parë e Shtetit – tërhoqi kritika per ngurrimin e tij për të identifikuar Islamin radikal si burim i shumë sulmeve terroriste.

Në një diskutim të Mëngjesit Kombëtar të Lutjeve në 2015, Obama u përpoq të nxjerrë një barasvlerë morale midis terrorit dhe torturës që përdoret nga i ashtuquajturi “Shteti Islamik” (ose ISIS) dhe Krishterimit mesjetar. Ai këshilloi amerikanët që të mos “hipnin mbi kalin tonë të lartë” rreth Islamit radikal, pasi “njerëzit kryen vepra të tmerrshme në emër të Krishtit” shekuj më parë.

Demokratët gjithashtu kritikuan Presidentin Donald Trump dhe administratën e tij për refuzimin e përdorimit te fjalës “Myslimanë” për të përshkruar viktimat e sulmit terrorist të Kishës Katolike në Zelandën e Re muajin e kaluar, edhe pse Trump ka identifikuar objektivat si “xhami”. Në mënyrë të ngjashme, ai identifikoi objektivat në Sri Lanka si “kisha dhe hotele”.

Veritas.com.al/