Në Rumani po profilizohet një krizë politike: Presidenti vë veton kundër zgjedhjes së kryeministrit.
  (FOTO: Sevil Shhaideh, e propozuar dhe e kundërshtuar si kryeministre në Rumani)/   Sevil Shhaideh kandidatja pĕr kryeministr...
Humbën shpresat!
  Frrok Çupi/ Më i humburi nga këta që humbën shpresat dje në mbrëmje, akoma pa hyrë data 20 dhjetor, ishte Andrew Mark Cuomo. Cuomo është ...
Dikush na rri mbi kokë, pa lejen tonë!
  Frrok Çupi/ Më mbeti në mendje kronika e një “krimi heroik”; më duket mbrëmë ishte. Një mesoburrë, i afërm i “kriminelit”, iu drejtua kam...
Komplot ambasadorësh!…
Frrok Çupi/ Prej ditësh mbi qiellin e politikës parlamentare po vërtitet një “komplot” diplomatik. Komploti doli hapur aq sa  nuk mundi të kontroll...
Si nata e Timishoarës
  Frrok Çupi/ Jashtë është natë, me një grusht drita në qendër të Tiranës. Pjesë të tjera të qytetit mbeten pa drita gjysmë ore, pastaj vij...
Efekti Trump në Tiranë
  Frrok Çupi/ Mbase nuk është e lehtë të shënjohet, por efekti “Donald Trump” ushtrohet fuqishëm në Tiranë. Akti më i fundit: Dje kur kryem...
Tirana nuk ka Akropolis
Frrok Çupi/ Po të kishte, nuk do të kishim synuar Akropolisin e Athinës. Se nuk do të na kishte hyrë në “urinë” tonë urbane dhe estetike. Kryetari ...
Pse Obama e shpalli “Luftën” në Athinë?
  Frrok Çupi/ Pardje presidenti amerikan, Barack Obama, mbërriti në Athinë; ndërsa dje, që aty “shpalli”  Luftën Cvile dhe Luftën e Tretë n...
Amerika- një Brexit i Dytë?
  Frrok Çupi/ Nesër është dita e Votimeve në Amerikë. Pasnesër është përsëri “nesër në Amerikë”. Sepse pasnesër do të mund të kuptojmë cili...
WikiLeaks, si Beatles
Frrok Çupi/ Julian Assange, para dhjetë vjetësh u shfaq në sytë tanë si një “i çuditshëm”, si “i vështirë!”, si i pabesueshëm. Po, të mos jesh ...