Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Josep Borell, ka organizuar një darkë me liderët e Ballkanit Perëndimor në Bruksel të marten, ka thënë zëdhënësi i BE-së, Peter Stano për Tanjug.

 Darka u tha të jetë tradicionale e organizuar si çdo vjet nga krerët e diplomacisë së BE-së.

Në këtë darkë thuhet se e kanë konfirmuar pjesëmarrjen e liderët e Ballkanit Perëndimor, ndërsa nga Kosova, u tha se do të merr pjesë ministrja e jashtme e Kosovës, Donika Gërvalla.

Një darkë e tillë e inicuar nga ish-shefja e diplomacisë evropiane, Federica Mogherini, për të inkuruajuar përmirësimin e bashkëpunimit në rajon.

Liderët e Ballkanin Perëndimir raportohet se do t’i adresohen mediave pas përfundimit të darkës.