OLIVER JJ LANE

Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar po shkon drejt residencës së tij në fshat në konvaleshencë një javë pasi ai u shtrua në spital, dhe disa ditë pasi doli nga terapia intensive duke vuajtur me koronavirus.

Boris Johnson doli nga spitali të Dielën, një javë nga dita kur u shtrua në St Thomas në Londër për atë që një konferencë e Downing Street tha se ishte testim, por që shpejt u përkeqësua në një periudhë terapie intensive. Kryeministri tregoi për herë të parë simptoma të koronavirusit të Kinës 17 ditë më parë, por tani do të kalojë në Checkers, shtëpi në fshat dhe pasuri në pronësi të qeverisë Britanike që u dha si një vendbanim i dytë për hir dhe në favor të Kryeministrave.

Transmetuesi shtetëror në Mbretërinë e Bashkuar BBC raporton se Kryeministri nuk do të kthehet menjëherë në punë, por do të kalojë ca kohë duke u rikuperuar në Checkers. Një zëdhënës nga 10 Downing Street, rezidenca dhe zyra zyrtare e Kryeministrit në Londër tha për ndryshimin: “Me këshillën e ekipit të tij mjekësor, Kryeministri nuk do të kthehet menjëherë në punë. Ai dëshiron të falënderojë të gjithë në St Thomas ‘për kujdesin e shkëlqyer që ai ka marrë.

VERITAS.COM.AL