Vendimi i Boris Johnson për anulimin e Parlamentit është i paligjshëm. Kështu ka vendosur Gjykata Supreme e Londrës.

Zoti johnson anuloi- ose ndërpreu punimet e Parlamentit- për pesë javë, në fillim të këtij muaji, por gjykata tha se ishte e gabuar që të ndërpritet Parlamenti duke e ngarkuar kryeministrin me përgjegjësitë e Brexit në 31 Tetor.

Gjykata Supreme dhe presidente e saj Lady Hale tha: “efekti mbi themelet e demokracisë ishte ekstrem’.

DoWning Street tha se “aktualisht po e ndjek vendimin”.

VERITAS.COM.AL/