(FOTO: Christine Lagarde, para se gjykata të niste hetimet ndaj saj dhe familjes)/

 

Një gjykatë në Francë e ka shpallur fajtore shefen e Fondit Monetar Tregtar, Christine Lagarde, pë neglizhencë, por nuk mori vendim për ndonjë dënim.

Si ministre e Financave në vitin 2008, ajo miratoi dhënien e një shume prej 404 milionë Euro për biznesmenin Bernard Tapie për një shitje të diskutueshme në firmë.

Zonja  Lagarde, e cila vazhdimisht mohoi se ka bërë ndonjë gjë të gabuar, nuk ishte prezent në gjykatë, pasi kishte lënë Francën drejt Washingtonit.

Bordi i FMN do të mblidhej sot, e Hënë, për të gjykuar cilët do të jenë zhvillimet e mëtejshme.

Ndërkohë, qeveria Franceze tha se akoma e beson shefen e FMN.

Të premten, zonja Lagarde tha në gjyq se gjithnjë kishte vepruar në mirëbesim dhe se gjatë pesë vjetëve kishte jetuar vetëm “me rregulla”.

/Veritas.com.al/