Dy shkencëtarë që zbuluan se si të luftohet kanceri duke përdorur sistemin imun të trupit, fituan Çmimin Nobel në Mjekësi për vitin 2018 për fiziologji në mjekësi.

Vepra e realizuar nga Profesor James P Allison i Shteteve të Bashkuara dhe Tasuku Honjo nga Japonia, ka kryesuar trajtimin e avancimit të kancerit në lëkurë.

Terapia e kontrollit imun ka revolucionarizuar trajtimin e kancerit, tha Akademia Suedeze që jep titullin Nobel.

Ekspertët thanë se kjo metodë është provuar si ‘me rezultate të habitshme

Veritas.com.al/