ANKARA (Reuters) – Presidenti Tajip Erdogan u paraqit në parlamentin e Turqisë me një kameraman shtesë të mërkurën – një ndihmës me një aparat fotografik termik që kontrollonte njerëzit që ai takonte për ethe që mund të lidheshin me koronavirusin.

Pajisja skanoi gazetarët dhe politikanët që u mblodhën rreth liderit Turk, ndërsa ai mbërriti në parlament në ditën kur u konfirmua rasti i parë i koronavirusit në Turqi.

Erdogan më vonë u tha anëtarëve të Partisë së tij AK se Turqia po ndërmerr hapat e duhur për të mbrojtur të gjithë qytetarët. “Asnjë virus nuk është më i fortë se masat tona,” tha ai.

Një zyrtar presidencial tha që kamera termike mund të përdoret në paraqitjet publike të ardhshme të Erdogan për të kufizuar ekspozimin e tij ndaj koronavirusit.

Presidenti 66-vjeçar ka shmangur shtrëngimet e duarve me dinjitarë këtë javë, duke vendosur dorën e tij mbi zemër në takimet me Presidentin e Këshillit Evropian Charles Michel në Bruksel dhe me ambasadorët e sapo akredituar në Ankara.

Në të dyja rastet ai dha një shpjegim me një fjalë për veprimet e tij: “Corona!”

VERITAS.COM.AL/