Presidenti Donald Trump njoftoi të Mërkurën listën e tij të azhurnuar të kandidatëve konservatorë që do të emërojë në Gjykatën e Lartë nëse zgjidhet si president.

“Të gjithë këta individë do të sigurojnë drejtësi të barabartë, trajtim të barabartë dhe të drejta të barabarta për qytetarët e çdo race, ngjyre, feje dhe besimi,” tha Trump në një paraqitje në Shtëpinë e Bardhë.

Lista ishte e përbërë nga 20 emra përfshin figura politike si Prokurori i Përgjithshëm i sapozgjedhur i Kentucky Daniel Cameron, si dhe senatorët Ted Cruz (R-TX), Tom Cotton (R-AR) dhe Josh Hawley (R-MO).

“Së bashku ne do të mbrojmë trashëgiminë tonë të drejtë dhe do të ruajmë mënyrën tonë madhështore amerikane të jetës”, tha ai.

Presidenti nuk ka gjasa të emërojë një senator politik në gjykatë, por përfshirja e emrave të tyre u jep mbështetësve të tij një ide të angazhimit të tij në mendjet ligjore konservatore.

Presidenti përsëriti se gjykatësi Amy Coney Barrett i Indiana-s i Gjykatës së Apelit të Shtetit për Rrethin e Shtatë, ishte ende në listë, i konsideruar gjerësisht nga konservatorët si një kandidat i lartë.

Trump paralajmëroi që nëse do të zgjidhej ish Zëvendës Presidenti Joe Biden, ai do të fuqizonte të majtën radikale duke vendosur gjyqtarë aktivistë në Gjykatë.

VERITAS.COM.AL/