CHARLIE SPIERING

Presidenti Donald Trump u bëri thirrje mijëra mbështetësve të tij të “shkojnë në shtëpi” të Mërkurën pasi protestuesit morën Kapitolin e SHBA për të prishur certifikimin e Kongresit për rezultatet e kolegjit zgjedhor 2020.

“Unë e di dhimbjen tuaj. E di lëndimin tuaj. Na u vodhën zgjedhjet ”, tha Trump.

Presidenti lëshoi mesazhin e tij në një video të regjistruar paraprakisht të publikuar në mediat sociale ndërsa Republikanët dënuan vazhdimisht dhunën dhe i kërkuan Presidentit të bëjë të njëjtën gjë.

“Ju duhet të shkoni në shtëpi tani, ne duhet të kemi paqe. Ne duhet të kemi ligj dhe rregull’, tha ai.

Videoja e Trump u publikua menjëherë pasi Presidenti i zgjedhur Joe Biden iu drejtua kombit, duke kërkuar që presidenti personalisht të thërriste mbështetësit e tij që të tërhiqeshin.

Trump tha se ai nuk donte që askush të lëndohej ndërsa mbështetësit e tij vazhduan të protestojnë në Capitol Hill.

Ai këmbënguli se zgjedhjet presidenciale të vitit 2020 ishin “manipuluar” dhe se ai e kuptonte zhgënjimin e mbështetësve të tij.

“Shkoni në shtëpi, ju dua. Ju jeni shumë te veçantë ”, përfundoi ai. “Ju keni parë se çfarë ndodhi. Ju e shihni se si trajtohen të tjerët që janë kaq të këqij dhe kaq të këqij. E di se si ndiheni. Por shkoni në shtëpi dhe shkoni në shtëpi në paqe. ”

VERITAS.COM.AL