Presidenti Donald Trump uroi Joe Biden të ‘shërohet shpejt’ pasi ish-zëvendës përdrodhi këmbën të Dielën kur po luante me qenin e tij Major.

“Shërim të shpejtë!”, shkroi Trump në Twitter duke shpërndarë pamjet e lajmeve të Biden tek po dilte nga një zyrë ortopedike në Deleware.

Zyra e Biden tha “nëpër rreshta” se ish zevendespresident “rrëshqiti ndërsa luante me qenin e tij Major dhe i përdrodhi kyçin e këmbës” ndërsa ishte në shtëpinë e tij në Delaware.

Biden u dërgua te një ortoped për një ekzaminim dhe rreze x.

Një deklaratë nga Dr. Kevin O’Connor, Drejtori dhe Mjekësia Ekzekutive, e George Washington Medical School Associates deklaroi se Biden kishte ” një ndrydhje të këmbës së tij të djathtë”, por transportoi Biden në një institucion tjetër mjekësor për një skanim CT.

Skanimi CT zbuloi se Biden kishte fraktura në këmbë pas dëmtimit.

“Rrezet x fillestare nuk treguan ndonjë frakturë të dukshme, por ekzaminimi i tij klinik garantoi një imazh më të hollësishëm”, shkroi OConnor, duke theksuar se skanimi CT “konfirmoi frakturat e vijave të flokëve (të vogla) të kockave kuneiforme anësore dhe të ndërmjetme të Presidentit të zgjedhur Biden, të cilat janë në mes të këmbës. ”

“Parashikohet që ai me gjasë do të kërkojë një çizme për ecje për disa javë,” përfundoi O’Connor.

VERITAS.COM.AL