Nga: CHARLIE SPIERING

Presidenti Donald Trump të martën u bëri thirrje Amerikanëve të veshin një maskë për të ndihmuar në luftimin e përhapjes së koronavirusit.

“Ne po kërkojmë nga të gjithë që kur nuk jeni në gjendje të distancoheni në shoqëri, të vishni një maskë, të merrni një maskë,” tha Trump. “Pavarësisht nëse ju pëlqen maska apo jo, ato kanë një ndikim, ato do të kenë një efekt, dhe ne kemi nevojë për gjithçka që mund të bejme.”

Presidenti foli për maskat gjatë një konference shtypi mbi acarimet e fundit të koronavirusit.

Ky ishte miratimi më i fortë i presidentit për të veshur një maskë, pavarësisht se shprehu skepticizëm për muaj me radhë në lidhje me efektivitetin e tyre në parandalimin e përhapjes së virusit.

Duke i treguar maskën e tij një reporteri, Trump tha që ai e mbante atë me vete dhe e vendosi kur nuk ishte në gjendje të distancohej siç duhej për të parandaluar përhapjen e virusit.

“Unë e mbaj maskën … Unë e kam maskën këtu. Unë e mbaj atë dhe do ta përdor me kënaqësi. Asnjë problem me të, “tha Trump. “Unë e kam thënë këtë dhe them kur të mundeni: përdorni maskën.”

Trump kujtoi, megjithatë, që mjekët federalë dikur këshillonin kundër veshjes se maskave, por ai tha që ai tani e mbështeti idenë pasi profesionistët ndryshuan udhëzimet e tyre.

Të martën, Presidenti Trump gjithashtu promovoi veshjen e një maske, duke ndarë një foto të tij në Twitter.

Me gjithë mbështetjen e Trump për të veshur maskat, ai kundërshtoi vendosjen e një mandati kombëtar mbi maskat gjatë një interviste për Fox News që u transmetua të Dielën.

“Unë dua që njerëzit të kenë një liri të caktuar dhe nuk besoj në atë,” tha Trump, duke shtuar se ai nuk pajtohej me idenë se nëse të gjithë mbanin një maskë, virusi do të zhdukej.

Trump gjithashtu tha gjatë intervistës se ai ishte një “besues në maskat”, por shtoi se “maskat gjithashtu shkaktojnë probleme.

Veritas.com.al/