Përplasja e radhës e Partisë Demokratike ka ardhur këtë herë në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, ku u mbajt edhe seanca e parë për nisjen e procesit të pjesshëm zgjedhor në gjashtë bashki të vendit.

Me nisjen e seancës, ka qenë Indrit Sefa, përfaqësues ligjor i PD-së, ai i cili ka kërkuar fjalën. Sefa bëri kryetarin me dijeni se strukturat e demokratëve, kanë vendosur atë si përfaqësues ligjor, së bashku me Marash Logun.

Në këtë detyrë më parë, ka qenë Ivi Kaso, i cili ishte i pranishëm në seancë, por këtë herë si përfaqësues i Komisionit të Rithemelimit.

Vetë Kaso, ka parashtruar përpara Komisionerit Shtetëror të Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashit, argumentin se Lulzim Basha, është shkarkuar me vendim të Kuvendit të thirrur nga Sali Berisha, më 11 dhjetor 2021. Po ashtu, ai ka thënë se vula dhe logoja e PD-së, janë rifreskuar me vendimet e këtij Kuvendi.

Mirëpo, komisioneri, duke u bazuar edhe në aktet ligjore të KQZ-së, ka parashtruar faktin se raporti mes institucionit zgjedhor dhe partive politike, është tërësisht institucional.

Ndaj, duke qenë se si e tillë, PD-ja e njohur nga institucionet është ajo e Lulzim Bashës, ai ka njohur Sefën si përfaqësues të demokratëve.

Këtë vendim e ka kundërshtuar Kaso, i cili ka kërkuar edhe bazën ligjore mbi të cilën vendimi është marrë.

Bazë ligjore, e cila i është vënë në gatishmëri nga Celibashi.