MATTHEW BOYLE

Jason Miller, një këshilltar i vjetër i ish-Presidentit Donald Trump, zbuloi të Shtunën se ish-presidenti po mendon të hapë platformën e tij të medias sociale në një të ardhme jo shumë të largët.

Lajmi, i cili vjen pasi Trump u ndalua përgjithmonë nga Twitter dhe një kohë të pacaktuar nga Facebook, erdhi gjatë paraqitjes së Miller në Breitbart News Saturday në SiriusXM 125 the Patriot Channel.

“Unë do të pres që të shohim presidentin të rishfaqet në median  sociale,” tha Miller kur u pyet se çfarë planifikon të bëjë më tej Trump. “Pavarësisht nëse po bashkohet me një platformë ekzistuese ose po krijon platformën e tij të re, ka një numër opsionesh të ndryshme dhe një numër takimesh të ndryshme që kanë qenë në atë front. Asgjë nuk është iminente mbi këtë. ”

I pyetur rreth asaj se si do dukej një rrjet social i Trump – i quajtur diçka si “Trumper” ose diçka e ngjashme,- Miller ishte i kujdesshëm por tha se ish-presidenti po konsideron të bashkohet me platformat ekzistuese të reja ose të nisë konkurrencën e tij për gjigandët e teknologjisë në Silicon Valley.

“Të gjitha opsionet janë në tryezë,” tha Miller. “Një numër gjërash po diskutohen. Rrini aty për shkak se e dini që ai do të kthehet në rrjetin sociale. Thjesht po kuptojmë se cila rrugë ka më kuptim. ”

Që nga mesi i janarit para inaugurimit të Presidentit Demokrat Joe Biden, Shefi i Operacionit të Facebook (COO) Sheryl Sandberg tha për NBC News se rrjeti social nuk ka “plane” për të hequr ndalimin e pacaktuar të Trump së shpejti.

Twitter, ndërkohë, e ka bërë të përhershme ndalimin e llogarisë së ish-presidentit. “Unë nuk e festoj dhe nuk ndjehem krenar që na duhet të ndalojmë @realDonaldTrump nga Twitter”, shkruajti CEO i Twitter Jack Dorsey në një temë duke shpjeguar lëvizjen e kompanisë së tij, duke shtuar, “Unë besoj se ky ishte vendimi i duhur për Twitter.”

Alternativat e mundshme ekzistuese që Trump mund të bashkohet përfshijnë Parler,me te cilin zyrtarët e fushatës së presidentit të atëhershëm thuhet se u takuan verën e kaluar për të diskutuar që Trump të bashkohej me platformën, ose Gab, një platformë tjetër që ka luftuar me sukses listën e zezë nga Silicon Valley dhe institucionet financiare. Nëse Trump kërkon të ndërtojë platformën e tij, kjo do të ishte një ndërmarrje masive dhe do të kërkonte shumë investime dhe infrastrukturë teknologjike. Por me personalitetin dhe mbështetësit e tij – 75 milion Amerikanë votuan për të në vitin 2020, më shumë vota që një president i ulur ka marrë ndonjëherë në histori – duke e furnizuar atë, mund të përfundojë të jetë i suksesshëm.

Trump ka luftuar prej kohësh me big tech dhe i tha Breitbart News në një intervistë ekskluzive në Zyrën Ovale në Gusht të vitit të kaluar se “100 përqind” kompanitë e big tech si Twitter, Facebook dhe Google, po përpiqen të kontrollojnë informacionin që Amerikanët shohin. “A keni dyshim?” tha Trump kur u pyet nëse ata po përpiqen të kontrollojnë rrjedhën e informacionit në publik.

“Kompanitë e teknologjisë janë shumë të pandershme në lidhje me këtë dhe në lidhje me fjalën e lirë,” i tha Trump Breitbart News. “Mund të jetë një problem i madh për ta në kohën e duhur.

VERITAS.COM.AL