Eric Toner, një studiues i vjetër në Qendrën Johns Hopkins për Sigurinë Shëndetësore thotë se ekspertët shëndetësorë nuk do t’u kërkojnë Amerikanëve të heqin maskat e tyre së shpejti. Ai tha se po përgatitej për një shpërthim te koronavirusit, si pjesë e punës së tij për vite me radhë.

Johns Hopkins praktikon simulimet e virusit si pjesë e protokollit të gatishmërisë, me qëllimin për tu ofruar ekspertëve të shëndetit publik dhe politikbërësve një plan për atë që duhet të bëjne në një pandemi. Një nga ato simulime u bë tetorin e kaluar kur Toner dhe një ekip studiuesish filluan një simulim pandemik të koronavirusit në New York. Ata vrapuan me skenarë të ndryshëm se si banorët, qeveritë dhe bizneset private do të reagonin hipotetikisht ndaj kërcënimit.

Një gjë që i doli përpara: Mbulimi i fytyrës është një mbrojtje jetike për të ndaluar përhapjen e COVID-19. Ai beson se virusi nuk do të ngadalësohet në Sh.B.A. edhe nese shtetet fillojnë të rihapen ngadalë.

“Nuk do të ketë asnjë përgjumje në verë, me një valë të madhe në vjeshtë,” tha ai si pjesë e serisë së CNET Hacking the Apocalypse. “Eshtë e qartë se ne kemi një ringjallje të konsiderueshme të rasteve gjatë verës, dhe ato do të bëhen më të mëdha. Dhe do të vazhdojë derisa të mbyllim gjërat përsëri. ”

Toner tha derisa të ekzistojë një vaksinë, mbrojtja më e mirë e komuniteteve për ta luftuar atë është përmes krijimit të distancave dhe veshjes së maskave.

“Unë mendoj se veshja e maskës dhe një farë distancimi shoqëror, me të cilën do të jetojmë – shpresojmë të jetojmë me lumturi – për disa vjet,” tha ai. “Aktualisht eshtë mjaft e drejtpërdrejtë. Nëse ne i mbulojmë fytyrat, dhe ju dhe kushdo me të cilët jeni duke bashkëvepruar mbani një maskë, rreziku i transmetimit zvogëlohet. ”

Kohët e fundit, SHBA shtoi rreth 43,000 raste pozitive me COVID-19 me më shumë se 2.9 milion në total, sipas të dhënave nga Universiteti Johns Hopkins. Gjithsej vdekjet kane kaluar 130,000.

VERITAS.COM.AL/