Aktivisti i Brexit Nigel Farage ka thënë ai dyshon nëse marrëveshja e tërheqjes së Kryeministres Theresa Maj do të kalojë në Dhomën e Ulet, ndërsa një sondazh ka zbuluar se votuesit e hedhin poshtë marrëveshjen dy me një.

Pasi kryeministrja njoftoi se votimi mbi marrëveshjen do të shtyhej përballë një fare disfate, ajo udhëtoi të martën në Evropë, në përpjekje për të kërkuar “siguri” mbi bllokimin irlandez, i cili mund të bllokojë Irlandën e Veriut në shtrirjen rregullatore me BE

Zoti Farage, i cili e ka quajtur atë “marrëveshjen më të keqe në histori”, ka deklaruar te Adam Boulton i Sky News, “Tani shohim zonjën May që paguan për Evropën, po filloj të pyes veten pse. Natyrisht, nuk do të ketë nje koncesion të rëndësishëm të asnjë lloji , thjesht nuk shoh se si kjo marrëveshje mund te aprovohet. ”

“Ka thënë dje në mënyrë të përsëritur në deklaratën e saj përpara Dhomës se ajo është duke kërkuar ‘siguri’ dhe ‘risiguri’ në lidhje me bllokimin e sigurisë dhe mbi kapacitetin tonë për ta lënë atë.

“Por gjithçka që ju keni dëgjuar sot nga Verhofstadt, nga Juncker, nga Tusk, të gjithë janë duke thënë se marrëveshja mbi tërheqjen nuk është gati për negociata”, shtoi ish kreu i UKIP, pasi tre eurokratët kryesorë thanë se nuk do të kishte negociata të mëtejshme mbi backstop.

Veritas.com.al/