Një grup teatral i Kristianëve Britanik ka vënë në skenë Lojën e Pasionit të përvitshëm në sheshin Trafalgar, Londër, pjesë e traditës së paradës së Pashkëve në Mbretërinë e Bashkuar, ku përshkruhen ditët e fundit të Krishtit para disa qindra vjetësh.

Dikur, një tipar i përbashkët i festimeve të Javës së Bekuar në Mbretërinë e Bashkuar, një traditë Mesjetare e Lojrave të Pasionit, është pritur me respekt në disa fshatra dhe qytete, në London ku aktorët e Wintershall vunë në skenë Pasionin e Jezusit para 20,000 njerëzve në Sheshin Trafalgar të Premten e Mirë.

/Veritas.com.al/

Një aktor duke luajtur rolin e Jezu Krishtit. Pjesa ka nje cast me mbi 100 aktorë ku përfshihen kuaj dhe gomarë.

Ushtarë Romak, me uniforma autentike, bëjnë hyrjen/

 

Pontus Pilate e ka marrë vendimin e tij.

Mbajtja e kryqit

 

Kryqëzimi në qendër të Londrës.

Vërtet Jezusi u ngrit./