Grupi i mbështetur nga Soros, “Best for Britain” që po punon për rrëzimin e qeverisë dhe për të bllokuar Brexit-in është ‘jodemokratik”, sipas themelueses Gina Miller.

Miller u bë e njohur si një kundërshtare e Brexit-it pas përdorimit të Gjykatës Supreme për të detyruar qeverinë që të kërkojë miratimin e Parlamentit për aktivizimin e Artikullit 50 të Traktatit të Lisbonës dhe të shqelmojë procesin e Brexit-it, i cili mund ta kishte përdorur  votën e Parlamentit për të hedhur poshtë me votë vullnetin e popullit.

Megjithatë, ajo kërkon tani distancojë veten nga grupi antti-Brexit, që Miller ishte bashkëthemeluese, duke kërkuar se po tradhtojnë vlerat e saj “të transparencës” pasi morën qindra mijëra nga miliarderi George Soros  për ‘kufijtë e hapur’.

‘Best for Britain’ shpreson që të nxisë referendumin e dytë duke rekrutuar anëtarë të Parlamentit që të votojnë për të hedhur poshtë çdo marrëveshje me BE për procesin e Brexit-it.

Veritas.com.al/