( FOTO: Bankieri Rothschild)

Shefi i Bankës Qëndrore në Hungari i ka bërë thirrje Fondit Monetar Ndërkombëtar që të mbyllë zyrën në Budapest.

Emri Rothschild plotësisht i lidhur me pasurinë. Prej 200 vjetësh, kjo familje ka mbetur familja më e fuqishme dhe më e pasur në botë. Fati më i madh i familjes Rothschild ka lulëzuar në botën e bankingut, por edhe në investime të tjera të industrisë, qymyrit, pasurive të palujatshme, ndërtimit, që i kanë dhënë familjes eminencën e pushtetit.

Një nga bankat me pronësi të grupit Rothschild (banka më e madhe në botë) është FMN (Fondi Monetar ndërkombëtar). Kjo familje nuk është se vetëm ka pronësi mbi bankat, por se ka pronësinë mbi qeveritë dhe njerëzit në pushtet. Prandaj lajmi se Banka Qëndrore do të largojë FMN, u prit me entuziazëm ngë populli në Hungari.

TapNeësËire raporton se në vitin 2008, Hungraia i mbijetoi një tërmeti ekonomik, sepse i duhej të paguante një shumë prej 26 miliarsë dollarë, të dhëna hua nga FMN dhe BE. Kjo ndodhi para se kryeministri i Hungarisë Viktor Orban u zgjodh në këtë detyrë.

/Veritas.com.al/