Kryeministri i Hungarisë, Viktor Orban ka mbajtur një qëndrim kundër Kosovës, duke iu referuar zhvilimeve më të fundit të ndodhura në Zveçan, ku u vra efektivi Afrim Bunjaku.

Orbran shprehet se  tensionet e fundit i ka shkaktuar Kosova dhe jo Serbia dhe madje ai kërkon që “kosovarët të ndalojnë së provokuari serbët”.

Miku i presidentit serb Vuçic shprehet se janë qesharake kërkesat e Kosovës që t’i vihen sanskione Serbisë.

“Është qesharake, është e pamundshme (t’i vihen sanksione Serbisë).

Serbët janë përballur me provokime në dy vitet e fundit rregullisht. Prandaj na duhet ta kuptojmë që… kosovarët duhet të sillen në mënyrë tjetër, mos provokoni serbët.

Provokimet çojnë në përgjigje që rezultojnë në stabilitet. Prandaj, pa Serbinë nuk ka stabilitet në Ballkan.

Pra, unë jam në favor që ta ndihmojmë Serbinë që ta stabilizojë rajonin”, tha Orban në takimin joformal të krerëve të qeverive të BE-së në Granada të Spanjës.