Komiteti i Drejtësisë i Senatit në Shtetet e Bashkuara ka zbuluar akuzat kundër Presidentit Donald Trump, një lëvizje kyç impeachmentin ndaj tij.

Artikulli i parë që është zbuluar nga shefi i Komitetit, Jerry Nadler e akuzon zotin Trump për abuzim me pushtetin dhe i dyti e akuzon për pengim ndaj Kongresit.

Presidenti thuhet se ka penguar ndihmat ndaj Ukrainës për arsye politike.

Ai insiston se nuk ka bërë “asgjë të gabuar” dhe e ka hedhur poshtë procesin si një ‘marrëzi’.

VERITAS.COM.AL/