Mendojeni gruan ideale, a janë turinjtë ne maje te listes kur i listoni karakteristikat e saj me te miraEpo, duhet të jenë!

Disa hulumtime të reja tregojnë se martesa me një grua të mençur e shton jetëgjatësinë dhe e mban larg çmendurinë.

 

Gjatë një bisede të quajtur Dementia: How Can We protect Ourselves¸ profesori Lawrence Whalley thotë se gjëja që duhet ta bëjë një mashkull nëse dëshiron jetë më të gjatë, është të martohet me një grua inteligjente.

Nuk ka parandalues më të mirë të çmendurisë sesa inteligjenca.

 

Ky studim hulumtues i kryer nga Universiteti i Aberdeen ka ekzaminuar shëndetin e binjakëve identik dhe ka zbuluar që nëse keni një grua inteligjente, atëherë ky është faktor i rëndësishëm në mbrojtjen nga sëmundje degjenerative.

 

Disa hulumtime të kaluara kishin zbuluar që lojërat sfiduese intelektuale gjithashtu ndihmojnë në parandalimin e çmendurisë dhe sëmundjet së Alzheimerit duke e stimuluar trurin.