Ekipi i Joe Biden (D) thuhet se ka refuzuar kërkesën e ekipit të fushatës së Trump për të kontrolluar veshët për ndonjë pajisje elektronike përpara debatit të së martës mbrëma, pavarësisht se ishte dakord me propozimin vetëm disa ditë më parë.

Fushata e Presidentit Trump ka kërkuar që një palë e tretë të inspektojë veshët e të dy kandidatëve për pajisje dëgjimi përpara debatit të parë presidencial në Cleveland, Ohio. Ndërsa Trump ka rënë dakord për kërkesën, ekipi i fushatës së Biden, në kohën e këtij shkrimi, thuhet se e ka refuzuar kërkesën. Kjo përfaqëson një ndryshim drastik për fushatën e ish-nënpresidentit, i cili thuhet se ra dakord me kërkesën vetëm disa ditë më parë.

“Fushata e Joe Biden ra dakord për një inspektim për pjesët elektronike të veshëve në debatin e mbrëmjes disa ditë më parë, por tani dakortësitë janë në rënie, më thotë një burim i njohur”, njoftoi Ebony Bowden i New York Post. Tim Murtaugh, drejtori i komunikimit i fushatës Trump, konfirmoi raportin:

Sipas raporteve, ekipi i Biden gjithashtu kërkoi pushime çdo 30 minuta – një kërkesë që u refuzua përfundimisht.

Gjatë fundjavës, Trump gjithashtu kërkoi që Biden t’i nënshtrohej një testi droge, ose para ose pas debatit, duke përmendur shfaqjet e debatit “të pabarabartë” të ish-nënkryetarit. Fushata e Biden hodhi poshtë ashpër kërkesën dhe deklaroi se shpresëdhënësi presidencial demokrat “synon t’i japë përgjigjet e tij të debatit me fjalë”.

“Manaxherët e Joe Biden disa ditë më parë ranë dakord për një inspektim para debatit për kufje elektronike, por sot papritur u kthyen dhe refuzuan,” tha Murtaugh në një deklaratë.

“Drejtuesit e fushatës Biden kanë kërkuar pushime të shumta gjatë debatit, të cilat Presidenti Trump nuk i duhen, kështu që ne e kemi refuzuar atë kërkesë,” vazhdoi ai.

VERITAS.COM.AL