Përfaqësuesja e lartë e Bashkimit Europian (BE) për Punët e Jashtme dhe Sigurinë, Federica Mogherini, ka thënë në Konferencën e Sigurisë në Mynih se BE është “në gjendje të mirë” m,e reputacion dhe seriozitet, me parashikueshmëri dhe forcë kudo në botë.

“Unë e di se ju jeni mësuar ta paralelizoni Basjkimin Europian me krizën’ i tha ajo audiencës. “Më lejoni të sjell këtu zërin e Europianëve krenar. Unë mendoj se me gjendjen ku ndodhet bota sot, BE është në situatë shumë të mirë. E them këtë pasi kam privilegjin të shikoj Bashkimin Europian me sytë e partnerëve kudo në botë”.

Deklarata e Mogherinit është tipike majtiste, e komunistëve që nujk dorëzohen. Ajo bën sikur nuk shikon se popujt i kanë braktisur elita të tilla liberale të pasinqerta.

Në shqip për këtë psikozë kanë ndërtuar një anekdotë me gomarin që po e hante ujku e ai thoshte ku jam.

/Veritas.com.al/