Që nga fillimi i pushtimit të Ukrainës, të paktën 191 fëmijë kanë vdekur. Numrat u dhanë nga Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm të Ukrainës në një shënim duke shpjeguar se “deri më 13 prill, më shumë se 540 fëmijë janë plagosur, 191 fëmijë kanë vdekur dhe më shumë se 349 kanë pësuar lëndime me ashpërsi të ndryshme”. Për momentin, zona me numrin më të madh të viktimave mes të miturve është rajoni i Donetskut, me 113 të vdekur.