Mund të jetë e mundur që koronavirusi të transmetohet përmes ajrit, sugjeron një studim i ri i lëshuar gjatë fundjavës.

Në një studim të përbashkët nga Qendra Mjekësore (UNMC) dhe Instituti Kombëtar i Kërkimeve Strategjike në Universitetin e Nebraska dhe të tjerë, studiuesit gjetën materiale gjenetike nga virusi që shkakton COVID-19 në mostrat e ajrit brenda dhe jashtë të konfirmuara ne dhomat e pacientëve me koronavirus.

Gjetjet ofrojnë “prova të kufizuara se ekzistojnë disa potenciale për transmetimin përmes ajrit”, thanë studiuesit, megjithëse paralajmëruan se gjetjet nuk konfirmojnë përhapjen nga ajri.

Veritas.com.al/