PRISHTINE, Kosovë (AP) – Ministri i jashtëm i Kosovës tha se ai i kërkoi Apple të korrigjojë kufijtë e vendit të tij në hartat e saj.

Meliza Haradinaj postoi në faqen e saj në Twitter të Dielën se ajo i kishte shkruar një letër Drejtorit të Përgjithshëm të Apple Tim Cook “për të ndërmarrë hapa të menjëhershëm për të paraqitur saktë kufijtë e njohur ndërkombëtarisht të Kosovës në Shërbimin e saj AppleMap.”

Në ato harta, Kosova tregohet si pjesë e Serbisë, diçka që ministri tha se ishte “në kundërshtim të drejtpërdrejtë me realitetet politike dhe ligjore”.

Kosova u shkëput nga Serbia pas një lufte 1998-99 që përfundoi me një fushatë 78-ditore ajrore të NATO-s kundër trupave Serbe.

Kosova, e dominuar nga Shqiptarët etnikë, shpalli pavarësinë nga Serbia në vitin 2008, një veprim i njohur nga rreth 100 vende – por jo nga Serbia.

“Ndihet si lëndim nga qytetarët tanë që pësuan humbje të mëdha në luftën tonë për pavarësi,” njoftoi Haradinaj. “Ajo gjithashtu perceptohet si një fyerje për shtetin tonë.”

Haradinaj përmendi që ofruesit e tjerë të shërbimeve digjitale si LinkedIn, Twitter, Facebook, Spotify kishin përditësuar “platformën, menutë dhe opsionet e tyre për të përfaqësuar saktë Republikën e Kosovës si një shtet sovran dhe të pavarur”.

Apple nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment.

VERITAS.COM.AL/