Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka miratuar listën e anëtarëve të KAZAZ-së të PS, PL dhe PSD-së. Sa i takon listës së Partisë Demokratike, KQZ ka vendosur të shtyjë miratimin e listë së anëtarëve, pasi grupimet kanë dërguar dy lista.

Në Partinë Demokratike vijojnë përplasjet në lidhje me pretendimet e vulës dhe firmës, në kohën kur Gjykata e Apelit nuk është shprehur ende në lidhje me pretendimet e Alibeajt dhe Sali Berishës.

Kryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Ilirjan Celibashi ka apeluar për zgjidhjen e ngërçit, ndërkohë ka bërë të qartë se institucioni që ai drejton do kryejë vlerësimet mbi bazën e ligjshmërisë së dokumenteve.