Kryeministrja franceze Elizabeth Bourne dha dorëheqjen pasi humbi shumicën presidenciale në parlament, por presidenti Emmanuel Macron refuzoi ta pranonte atë.

Lajmi u bë i ditur të martën nga “Elysee-ja”, duke iu referuar transmetuesit BFM-TV.

Sipas pallatit francez, Macron nuk e miratoi dorëheqjen e Bourne “në mënyrë që qeveria të qëndronte në detyrë”.

Emmanuel Macron do të zhvillojë bisedime me liderët e partive rivale të martën dhe të mërkurën për të gjetur “zgjidhje të mundshme konstruktive”, shtoi Pallati Elysee.

Macron është nën presion për të marrë mbështetjen e rivalëve.

Kjo, për të zbatuar agjendën e reformave të qeverisë së tij.

Qeveritë e pakicave janë një gjë e rrallë në Francë dhe bllokut Macron i mungojnë 44 vende për shumicën.

Qeveria centriste e Francës po përpiqet të shmangë paralizën politike pasi humbi shumicën e saj, me disa komentues që paralajmërojnë se Franca po bëhet e padisiplinuar.

Macron do të duhet gjithashtu të zëvendësojë tre ministra që humbën vendet e tyre në votimin e së dielës.