“Lega do të jetë pafundësisht në Parlament, ditë e natë, derisa të jepen përgjigje të qarta”. Matteo Salvini sposton të gjithë dhe në transmetim të drejtpërdrejtë në TV njofton ofensivën e Carroccio-s për të vënë qeverinë nën presion.

Derisa Kryeministri Giuseppe Conte të japë dritën e gjelbër për të mbështetur masat për kategoritë e prekura nga emergjenca e koronavirusit dhe të mos e heqë kontrollin që e pengon Italinë të afrohet me të vërtetë në fazën 2, Lega do të mbajë një prani në sallat e Dhomës dhe Senatit : sipas asaj që mësoi Adnkronos, parlamentarët tashmë kanë organizuar turnet për dy netët e para.

“Ne nuk do të ngadalësojmë ose parandalojmë performancën e rregullt të punimeve të planifikuara – shpjegon Salvini – do të sjellim në sallë, ku do të qëndrojmë edhe kur të mbarojë seanca, zërat e punëtorëve, të atyre që vuajnë, atyre me aftësi të kufizuara, ata që janë më të brishtë”.

Një notë nga Lega shton se “është koha që të gjithë të marrin përsipër përfundimisht përgjegjësitë e tyre, që Parlamenti të përfshihet përsëri në vendime që prekin jetën, të drejtat dhe liritë e secilit prej nesh. Eshtë koha që ne të bëhemi përsëri një demokraci e arrirë”.

VERITAS.COM.AL/