Nëntë persona të tjerë janë vrarë gjatë natës në përplasjet mes protestuesve dhe forcave të sigurisë në Iran. Kjo është nata e gjashtë që protesatat nuk kanë të pushuar- sipas medies shtetërore.

Dhuna më e fundit, në rajonin qëndror Isfahasan, solli një numër të vdekurish; sipas raportimeve- të paktën 22.

Gjashtë protestues vdiqën në atë që pu përshkruhet si përpjekje e hapur për të rrëmbyer armë në një rajon policie.

Të tjerë, një djalë 11 vjeç dhe një burrë, raportohet se u vranë gjatë përplasjes me një anëtar të Gardës Kombëtare. Qindra pëersona janë arrestuar

Protestat kanë shpërthyer në të gjitha qytetet e vendit dhe përshkruhen si më të fuqishmet që nga zgjedhjet presidenciale të vitit 2009.

Veritas.c.om.al/