Shteti i Kinës po pozicionohet në nacionalizmin me “baza etnike” dhe “baza raciste”, shkruan autori i librit bestseller dhe ekspert i Azisë, Steven Mosher itë mërkurrën në një intervistë në Breitbart News për programin ‘SiriusXM’s Breitbart News Tonight’ me drejtuesen e emisionit Rebecca Mansour.

Mosher, i autori i “Bully of Asia”: Pse ëndraa kineze është kërcënimi i ri i rendit botëror’, shpjegon se aparati i totalitarizmit që po rritet në mënyrë progresive përfshin mesazhe nacionaliste me elementë të paradigmës Hitleriane të luftës mes racave.

“Partia Komuniste e Kinës po bëna pel eksplicit me baza etnike, nacionaliste, racore, ndaj popullit Kinez” tha Mosher.

“Ai u thotë njerëzve se “Peransdoria e Verdhë, themeluesi mitik i Kinës pesë mijë vjet të kaluara, është babai i jo vetëm i të gjithë atyre që jetojnë në Kinë, por i gjithë Tibetianëve, Mongolëve, Manchus, të gjitha racave brenda Kinës.

Ai në mënyrë bazike thotë “Ne jemi një racë. Ne jemi një racë superiore, dhe ne kemi të drejta natyrore që edhe një herë tjetër të dominojmë Azinë dhe pjesën tjetër të botës”.

Elita politike e Kinës e përshkruajnë civilizimin e vet- bindur, thotë Mosher- duke besuar në një ngjitje globale të paevitueshmet të autoritarizmit të Kinës.

(vijon)

Veritas.com.al/