Francis Elliott,| Chris Smyth,

Shkollat janë vendosur të qëndrojnë të mbyllura muajin tjetër pasi Boris Johnson përgatitet të parashtrojë një grup të kufizuar ndryshimesh mbi bllokimin brenda disa ditëve.

Kryeministri tha se ai do të detajojë përgatitjet për një “fazë të dytë” të betejës kundër koronavirusin, duke premtuar “transparencë maksimale” në ditën e parë të tij në Downing Street dje.

Masat e identifikuara për hapat e parë përfshijnë ndihmën e vendeve të punës për të zvogëluar përhapjen e virusit duke forcuar distancimin shoqëror dhe duke siguruar që stafi mund të lajë duart rregullisht. Dyqanet që shesin sende “jo thelbësore” do të lejohen të rihapen nëse ato mund t’i mbajnë klientët dy metra larg. Njerëzit gjithashtu mund të lejohen të përzihen me një grup më të gjerë të miqve dhe familjes nën një përkufizim të zgjeruar të një familjeje që krijon ‘grupe’ të kufizuara njerëzish që mund të shohin njëri-tjetrin, rregullisht por jo me njerëzit e tjerë.

VERITAS.COM.AL