Nga: ROBERT KRAYCHIK

E ardhmja e Amerikës varet nga rezultatet e zgjedhjeve për Senatin Amerikan në Xhorxhia, tha të hënën ish-Kryetari i Dhomës Newt Gingrich (R-GA), duke ofruar vërejtjet e tij në SiriusXM të Breitbart News Daily me gazetarin Alex Marlow.

Marlow pyeti për demoralizimin midis konservatorëve dhe Republikanëve në Xhorxhia, rrënjosur në mosbesim ndaj sistemeve zgjedhore dhe politike.

“Shumë njerëz në audiencë janë të dekurajuar”, deklaroi Marlow. “Unë nuk mendoj se është shumica, në asnjë mënyrë, por ka sigurisht një numër njerëzish që kanë qenë mjaft të zëshëm se janë dekurajuar. Ata mendojnë se procesi i zgjedhjeve – nëse nuk do të jetë legjitim – atëherë nuk ka asnjë rëndesi votimi dhe ata nuk duan të votojnë. Ata do të protestojnë në Xhorxhia duke mos votuar. Unë do të doja të shpresoja se është një numër i vogël i njerëzve, por një numër i vogël i njerëzve mund të lëkundin tërë zgjedhjet. A keni ndonjë mesazh për ata njerëz? ”

Gingrich I beri thirrje popullit te Xhorxhias të votojnë dhe të paraqiten vullnetarë si vëzhgues të zgjedhjeve.

DEGJONI:

Gingrich vazhdoi me këtë këshillë, “Mesazhi im është shumë i thjeshtë. E ardhmja e Shteteve të Bashkuara varet nga rezultati i garave të Senatit në Xhorxhia. Nëse nuk doni një Amerikë radikale të majtë të dominuar nga gjykatës të majtë me rritje masive të taksave, me një politikë, sinqerisht, për të qetësuar Kinën, dhe nuk doni një lloj të ardhme, ju duhet të dilni dhe votoNI. Dhe pastaj sinqerisht, ju duhet të dilni vullnetarisht si vëzhgues ne votime dhe të siguroheni që ata nuk i vjedhin zgjedhjet. Por mendoj se këto gjëra janë jetike dhe nuk mendoj se duhet në asnjë mënyrë të nënvlerësojmë me të vërtetë sa e rëndësishme është gara e Senatit të Xhorxhias. ”

Zgjedhjet e vitit 2020 “mund të jenë vjedhja më e madhe Presidenciale që kur Adams dhe Clay grabitën Andrew Jackson në 1824”, shkroi Gingrich të Premten përmes Twitter.

Gingrich beri krahasim ndermjet zgjedhjeve presidenciale të vitit 1824 me ato të vitit 2020.

“Në 1824, Andrew Jackson kishte 40 përqind të votave popullore, por ata që dolën të dyte dhe të trete kombinuar në Dhomën e Përfaqësuesve të John Quincy Adams dhe Henry Clay vendosën që edhe pse Jackson mori më shumë vota, ai nuk do të ‘të ishte president, “shpjegoi Gingrich. “Kështu që Jackson kaloi katër vitet e ardhshme duke i sulmuar ata për përfaqësimin e një strukture të korruptuar dhe mundi vendosmërisht Adams në 1828, dhe me të vërtetë shkaktoi një kryengritje dramatike kundër rendit të vjetër sepse njerëzit ishin të lodhur nga ai.”

Gingrich paralajmëroi se Demokratët përqëndrohen në mekanikën e zgjedhjeve ndërsa Republikanët përqendrohen në fushatat politike. Ai theksoi përpjekjet për të dalë nga vota të financuara nga Mark Zuckerberg dhe miliarderë të tjerë të krahut të majtë dhe ndryshimet e ligjit zgjedhor të drejtuar nga Demokratët si shembuj të përqendrimit të Demokratëve në propaganden elektorale.

“Duhet të mendoni për dy projekte paralele”, vendosi Gingrich. “Eshtë fushata, në të cilën përqendrohen Republikanët dhe zgjedhjet, në të cilat përqendrohen Demokratët. Nëse nuk gjejmë një mënyrë për të pasur zgjedhje të ndershme, fushata nuk do të ketë rëndësi, sepse ne do të mbytemi nga fletëvotimet që janë mbledhur në mënyrë të paligjshme [përmes] fletë  votimi të mbledhura. ”

Gingrich përfundoi:

“Këto dy vende në Senat janë marzhet midis mbajtjes nen kontroll të Biden dhe fuqizimit të Biden.”

VERITAS.COM.AL/