Në Shtetet e Bashkuara është më ftohtë se sipërfaqja e Marsit. Ujëvarat e Niagarës janë kthyer në akull teksa temperaturat kanë shënuar rekord për nga minus, kanë ngrirë peshkaqenët kur po laheshin në plazhe.

Ky do të shënohet si Viti i Ri më i ftohti në kujtesën e jetës për 220 milion Amerikan. Më në fund do të mbeten të shënuara temperaturat në – 37C.

I ftohti paralizues ka sjellë sistemin transit të ngricave që është ndalun në Boston, ndërsa vetëm të Premten në mëngjes në Michigan ndodhën 30 përplasje makinash për shkak të ‘tradhtisë’ së akullit në rrugë.

Shatërvanët kanë ngrirë në gjithë New Yorkun, ndërsa dashamirësit e festës së Vitit të Ri janë paralajmëruar të mos përdorin pije alkoolike dhe të vishën sa më trashë me qëllim që të  mund të shikojnë topin e madh që do të hidhet në Times Square; në këtë moment parashikuesit thonë se do të jetë -11C.

Shërbimi Kombëtar i Motit ka paralajmëruar një hipotermi dhe morth në gjithë vendin.

Një qen në Ohio është gjetur i ngrirë i vetmuar në verandë. Ndërsa tre peshkaqenë të bardhë të Atlantikut janë gjetur të ngrirë teksa laheshin në Cape Cod Bay, Massachusetts, para tre ditësh.

Temperaturë -45 është shënuar në ‘ Mount Washington Observatory’ në New Hampshire —pika më e lartë në verilindje të Shteteve të Bashkuara, që thyen rekordin e shënuar që nga viti 1933.

Veritas.com.al/

 Niagara Falls froze over as temperatures plummeted across the United States

 Temperatures reached a crippling -37C in New Hampshire, while Niagara Falls in New York State froze

 The landmark looked more like Narnia as ice formed across the waterfall

 Tourists try to keep out the cold as they look over the picturesque scene in Niagara Falls

 Two chilly women pose for a selfie in front of the frozen fountain in New York's Central Park

 Lows are being forecast well into the minus figures even in Fahrenheit this weekend