-Ambasadorja e re nuk bie dakord me disa në Kongres, Trump-

Me disa pjesëtarë të Kongresit që kërkojnë largimin e SHBA nga Kombet e Bashkuara dhe me presidentin Trump që shpall shkurtime në kuadrin e financës, dikush është kundër programit – ambasadorja e re  e Kombeve të Bashkuara, Nikki Haley.

Pasi konfirmoi dhe dëgjoi atë që u tha përpara senatit të SHBA, Haley shprehu dëshirën e saj për të lënë gjurmë në operacionet paqeruajtëse.  Ajo sugjeroi të rishikohen 16 misionet aktuale që zhvillohen në të gjithë botën, të cilat kushtojnë rreth 8 miliard dollarë në vit.

Ajo madje sugjeroi të përdorej kërcënimi i tërheqjes nëse Kombet e Bashkuara nuk do ta kuptojnë urgjencën që shfaq pozita e SHBA.

“A duhet të ndryshojmë dhe t’i bëjmë gjërat ndryshe apo duhet të tërhiqemi?” pyeti ajo.

Mesa duket, ishte një pyetje retorike.

/Veritas.com.ak/