Rishi Sunak to be U.K. prime minister after Liz Truss' resignation

Seniori Tory Huw Merriman thotë se një qeveri e Rishi Sunak ka të ngjarë të jetë “më e mërzitshme” – diçka që ai beson se është thjesht “ajo që njerëzit duan”.

“Ai do të drejtojë Nr 10 Downing Street ashtu si një shef ekzekutiv do të drejtonte zyrën e tij,” thotë Merriman për programin World at One të BBC-së.

“Unë mendoj se kjo thjesht do të sjellë një atmosferë qetësie dhe soliditeti. Pra, në këtë kuptim… ne nuk duam asnjë eksitim. Nuk duam më turbulenca.”

Sunak do të fokusohet në politikat për të rregulluar ekonominë, thotë Merriman, duke shtuar se “nuk do të ketë këto lloj çështjesh të mëdha që shpërthejnë nën të, sepse ai është një person shumë i qetë dhe i matur”.