(London Telegraph)

Faza e tretë e depresionit të egër akoma nuk ka ardhur. Në qoftëse bashkimi i ekonomistëve në Kombet e Bashkuara kanë të drejtë, episodi i tretë traumatik mund të na sjellë në mënyrë të detyrueshme përvjetorin e borxhit më të madh në histori.

Ai gjithashtu mund të sjellë krizën përfundimtare të kapitalizmit global, një abdikim të tregtisë së lirë liberale të promovuar në mënyrë ortodokse prej 40 vjetësh nga institucionet e Bretton Ëoods, , nga  OECD, dhe vëllazëria Davos.

“Këmbanat e alarmit po bien mbi shpërthimin e nivelit të borxhit të korporatave, që sot për sot e tejkalon shifrën e 25 trilion Dollarë. Spiralja e rrënimit nga deflacioni nuk mund të mbahet më”, tha Konferenca  e Tregut dhe e Zhvillimit në Kombet e Bashkuara (UNCTAD).

 

Për më shumë lexo në: http://ëëë.ënd.com/2016/09/u-n-fears-3rd-leg-of-global-financial-crisis/#FAV3oMSgRjfv9mrS.99