-Mjeku i Trump, Dr. Sean Conley dha një afat-

Presidenti Trump mund të lirohet nga Qendra Kombëtare Mjekësore Ushtarake Walter Reed të hënën paradite, njoftoi ekipi i tij mjekësor tha në një azhurnim të Dielën për anëtarët e ekipit të shtypit të Shtëpisë së Bardhë, ndërsa presidenti vazhdon trajtimin e tij në dexamethasone dhe Remdesivir për të luftuar koronavirusin

Dr. Sean Conley tha se Trump ka përjetuar dy episode të rënies kalimtare të niveleve të oksigjenit. Nga e enjtja në të premten në mëngjes, Conley tha se Trump po dilte mirë me simptoma të lehta dhe nivele oksigjeni në vitet ’90 të larta. Më vonë të premten në mëngjes, presidenti kishte një ethe të lartë dhe nivelet e tij të oksigjenit filluan të ulen nën 94%.

Në atë pikë, Conley rekomandoi trajtim shtesë të oksigjenit për shkak të shqetësimeve rreth progresit të mundshëm të shpejtë të sëmundjes. Trump ishte i prerë se nuk kishte nevojë për trajtim, por megjithatë u administrua për rreth një orë në Shtëpinë e Bardhë.

Ai filloi të tregonte simptoma më të lehta dhe filloi të lëvizte për në vendbanimin e tij në Shtëpinë e Bardhë, por, përkundër këtyre përmirësimeve, Conley tha se ekipi mjekësor vendosi se mënyra më e mirë e veprimit ishte transferimi i Trump tek Walter Reed në Bethesda, Md., nga e Premtja pasdite për një vlerësim dhe monitorim më i plotë.

Dr. Sean Dooley, një pulmonolog në Walter Reed, tha se presidenti ka qëndruar pa ethe që nga e Premtja në mëngjes dhe funksionet e tij të zemrës, veshkave dhe mëlçisë janë të gjitha akoma normale. Ai tha se Trump nuk ka treguar shenja të gulçimit dhe po ecte rreth njësisë së tij mjekësore pa kufizime ose paaftësi.

Dr. Brian Garibaldi, në Spitalin Johns Hopkins në Baltimore, tha se Trump ka përfunduar dozën e tij të dytë të Remdesivir dhe nuk ka shfaqur efekte anësore për aq sa ekipi i tij mund të thotë. Ekipi i tij do të vazhdojë planet për ta mbajtur atë në ilaçe për një periudhë pesë-ditore. Në përgjigje të niveleve të ulëta kalimtare të oksigjenit, presidenti gjithashtu ka filluar terapinë me deksametazon dhe iu dha doza e tij e parë të shtunën.

Garibaldi tha se presidenti ndihet mirë të Dielën dhe ekipi planifikon që ai të ushqehet dhe të rrijë zgjuar dhe sa më shumë që të jetë e mundur të jetë i lëvizshëm, dhe “nëse ai vazhdon të duket dhe ndihet ashtu si sot, shpresa jonë është që të realizohet plani për një kthim që nesër në Shtëpinë e Bardhë ku ai mund të vazhdojë kursin e tij të trajtimit “.

“Do të doja të përsëris se sa të kënaqur jemi të gjithë me shërimin e presidentit,” tha Conley.

VERITAS.COM.AL