Republikanët mbajtën vendet kyçe të Senatit të Martën në shtetet kritike – duke vendosur bllokime të shumta rrugësh në rrugën e Demokratëve për të rrëzuar Senatin dhe duke prishur çdo shpresë për një valë blu.
Senatorët e GOP ndryshuan sfidat e financuara mirë në Teksas, Iowa, Karolina e Jugut, Kansas dhe Montana, projektoi Fox News. Dhe në lajmet e fundit të mërkurën, senatorja e GOP Susan Collins, një shënjestër kryesore për demokratët, deklaroi fitoren në Maine menjëherë pas orës 13:00. ET; ndërsa sfiduesja e saj Sara Gideon pranoi publikisht se ajo “ia doli shpejt”.
“Ndjej se ky është një pohim i punës që po bëj në Uashington për të luftuar shumë çdo ditë për njerëzit e Maine,” u tha Collins, një i mbështetëse e moderuar, të mërkurën pasdite.
Me secilën fitore në këto fusha beteje, tha udhëheqësi i shumicës së Senatit Mitch McConnell, R-Ky., është një hap më pranë mbajtjes së shumicës së GOP – një arritje që dukej disi e pamundur me të gjitha paratë dhe përpjekjet e organizimit që liberalët kishin bërë për të hedhur poshtë Senatin dhe parashikuesit e zgjedhjeve që projektojnë të kundërtën.
Duke folur para gazetarëve menjëherë pas orës 11 të mëngjesit të ET të Mërkurën, McConnell tha se ishte shumë herët për të treguar nëse republikanët kishin mbajtur shumicën, duke pasur parasysh numrin e garave të jashtëzakonshme, por ai projektoi rezultate të favorshme për GOP në Maine dhe Karolinën e Veriut.

Demokratët ruajnë kontrollin e Kongresit, beteja mbetet për shumicën e senatit
“Unë nuk e di nëse do të jem udhëheqësi i shumicës apo udhëheqësi i pakicës … Unë kam qenë të dy. Shumica është më e mirë,” pëshpëriti McConnell.
VERITAS.CIM.AL