Ushtruesi i Detyrës së Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare në SHBA, Richard Grenell u tërhoq të martën, duke lënë pas një listë të gjatë të arritjeve gjatë mandatit të tij të shkurtër dhe historik.

Në një periudhë prej vetëm tre muajsh, ai drejtoi dhe reformoi komunitetin e inteligjencës (IC), duke kursyer 19 milion dollarë.

Ai gjithashtu deklasifikoi një mori dokumentesh të inteligjencës që Demokratët nuk kishin pranuar t’i lironin për publikun, dokumente të cilat hedhin dyshime në narrativën e tyre të ndërhyrjes ruse. Përveç kësaj, ai deklasifikoi një listë të zyrtarëve të administratës së Obamës të cilët kërkuan demaskimin e gjeneral-lejtnantit (Ret.) Michael Flynn. Dhe ai deklasifikoi transkriptet e thirrjes së Flynn me një ambasador rus për lëshimin e mundshëm të ardhshëm nga Drejtori në hyrje i Inteligjencës Kombëtare John Ratcliffe.

Grenell ndërmori hapa për mbrojtjen kundër abuzimeve të ardhshme nga IC dhe zbatimi i ligjit, dhe bëri përpjekje duke emëruar një femër për të udhëhequr agjencinë më të lartë të luftës kundër terrorizmit dhe filloi nismën për të mbrojtur anëtarët LGBT të IC.

Arritjet e tij erdhën me gjithë kundërshtimin e ashpër të demokratëve Ai neutralizoi kryetarin e Komitetit të Inteligjencës së Shtëpisë Adam Schiff (D-CA) për tejkalimin e rolit të tij mbikëqyrës.

“Duke ecur përpara, unë ju inkurajoj të mendoni për marrëdhëniet midis komitetit tuaj dhe IC si ajo midis legjislacionit dhe degëve ekzekutive të qeverisë, si midis një fondi mbrojtës dhe një aktivi të dëshpëruar, siç sugjeron letra juaj,” shkroi Grenell Schiff ne prill.

VERITAS.COM.AL