Guvernatori i Floridës, Ron DeSantis tha se shteti i tij “nuk do të ndihmojë” në asnjë kërkesë ekstradimi nga Prokurori i Qarkut të Manhatanit, Alvin Bragg, mes atyre që ai i quajti “rrethana të dyshimta”, ndërsa i quajti akuzat kundër ish-presidentit Donald Trump si “jo-amerikane” dhe si ” armatimi i sistemit ligjor për të çuar përpara një axhendë politike”.
Ish-presidenti dhe kandidati republikan për president të vitit 2024 u padit nga një juri e madhe e Manhattanit të enjten pas një hetimi shumëvjeçar nga Zyra e Prokurorit të Qarkut të Manhatanit.

“Armatizimi i sistemit ligjor për të çuar përpara një axhendë politike e kthen sundimin e ligjit në kokë,” shkroi DeSantis të enjten.

“Është jo-amerikane.”
“Prokurori i Qarkut të Manhattan-it i mbështetur nga Soros ka përkulur vazhdimisht ligjin për të ulur vlerësimin e krimeve dhe për të justifikuar sjelljen e pahijshme kriminale,” vazhdoi ai. “Megjithatë, tani ai po zgjeron ligjin për të synuar një kundërshtar politik.”

DeSantis shtoi: “Florida nuk do të ndihmojë në një kërkesë ekstradimi duke pasur parasysh rrethanat e dyshimta në diskutim me këtë prokuror të Manhattan të mbështetur nga Soros dhe axhendën e tij politike.”
Rezidenca kryesore e Trump është prona e tij në Mar-a-Lago në Palm Beach, Florida.