Revista Australiane ‘Financial Review’ raportonte të Dielën se Australia, India, Japonia dhe Shtetet e bashkuara po marrin në konsideratë një aleancë për kontrollin e rritjes së influencës së Kinës dhe veçanërisht për projektin shumë të madh të tregtisë të koduar si “Belt and Road” të ndërmarrë nga Kina.

Projekti i Kinës, i njohur si “One Belt, One Road” dhe “New Silk Road,” kërkojnë që të rikrijojnë rrugët legjendare tëregtare rreth Lindjes së Afërme dhe Lindjes së Mesme që vijnë që nga shekulli 15.

Projekti është burim i një influence gjigande për Kinën, sepse sepse përfshin shpenximin e shumave të mëdha në para në infrastrukturë, duke ofruar mallra për vendet më të vegjël dhe premtuar përfitime shumë të mëdha ekonomike.

Trafiku i informacionit është një element madhor i shekullit 21 të Rrugës së Mëndafshit, gjithashtu, e cila ka rritur shqetësime rreth influencave ideologjike të Kinës dhe diktaturës kineze në internet.

(Vijon).

Veritas.com.al/