BREITBART LONDON

16 Tetor 201915

BRUKSEL (AP) – Inflacioni në eurozonën e 19 vendeve ka rënë në nivelin e tij më të ulët që nga nëntori i vitit 2016.

Agjencia e statistikave Eurostat rishikoi normën vjetore të inflacionit të çmimeve të konsumit në shtator në 0.8% nga vlerësimi i tij fillestar prej 0.9% pasi çmimet e energjisë ranë me më shumë nga sa mendohej fillimisht.

Rënia e normës nga 1%  muajin e kaluar ndihmon në shpjegimin pse Banka Qendrore Evropiane kohët e fundit njoftoi një tjetër paketë stimulimi.

Inflacioni i ulët mund të jetë një shenjë e dobësisë ekonomike dhe ka qenë një shqetësim për zyrtarët në BQE, qëllimi i të cilëve është ta kenë inflacionin vetëm pak nën  2%. Banka qendrore vendosi 12 shtatorin qe të fillojë një paketë masash që synojnë rritjen e inflacionit dhe mbështetjen e dobësimit të rritjes.

Veritas.com.al/