(FOTO: Boris Nemtsov)/

Një gjykatë ruse ka shpallur të fajshëm autorin kryesor të dyshuar në vrasjen e liderit opozitar Boris Nemtsov.

Zaur Dadayev qëlloi për vdekje ish- zëvendëskryeministrin e Rusisë, një zë kritik ndaj Vladimir Putin, në Shkurt 2015 afër Kremlinit.

Ai dhe katër persona të tjerë Cecenë etnik u ishte premtuar që tu jepnin 250,000 euro për të vrarë Nemtsov.

Të afërmit e liderit të fundit opozitar ishin të frikësuar se urdhëruesit e vrasjes nuk do të zbuloheshin kurrë.

Veritas.com.al/

Zaur Dadayev. File photo

( FOTO: Zaur Dadayev është ish anëtar i reparteve elite të ushtrisë Cecene)/