Duket se Britaninë po e sulmojnë me vezë të helmuara për inat të Brexit, si në luftrat e Mesjetës.

Rreth  700,000 vezë janë dërguar në Mbretërinë e Bashkuar nga fermat e Holandës, kryesisht.

Agjencia e Standardit të Ushqimeve (FSA) tha se ishte e pamundur për ndonjë rrezik për shëndetit e njerëzve, tani për tani.

Sidoqoftë, 13 produkte që përmbajnë vezë, duke përfshirë sandwichet dhe sallatat- janë tërhequr nga supermarketet. Policia holandeze deri tani ka arrestuar dy persona të dyshuar për përdorimin e insekticidit fipronil.

Agjencia FSA tha se numri 700,000 përfaqëson 0.007% të vezëve që hahen në Mbretërinë e Bashkuar në një vit.

Veritas.com.al/