Pas fitores në Bashkinë Vorë dhe Rrogozhinë Partia Socialiste ka arritur të fitojë edhe në Lushnjë.
 Kjo dhe pse ende rezultati nuk është certifikuar nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve.

Kandidatja, Eriselda Sefa po shkon drejt fitores  58.95% të votave.

Ajo ndiqet nga koalicioni “Shtëpia e Lirisë”.

Sefa ka arritur të marrë 19 mijë e 849 vota, e ndjekur nga Elton Bano i koalicionit me 1 mijë e 664 vota.

Ndërsa kandidati i PD-së, Indrit Sefa, ka marrë 3 mijë e 628 vota.

PS-ja në këtë bashki është rritur me 5.74% ndëra PD-ja ka pësuar një rënie me 26.81%.

Socialistët kanë fituar në 3 bashki deri më tani.

Edison Memolla i PS-së në Rrogozhinë ka marrë besimin e 5 mijë e 401 qytetarëve.

Kështu ai ka fituar me 60.3 % të votave.

Pas tij renditet kandidati i Partisë Demokratike, Ferdinand Saraçi me 1 mijë e 959 vota dhe i treti ai i koalicionit “Shtëpia e Lirisë”, Hekuran Xhani, me 1 mijë 594 vota.

Kjo është e vetmja bashki ku PD-ja ka dalë e dyta dhe jo e treta.