Donald Trump dhe Hillary Clinton ndodhen në rezultat të ngushtë në 43 per qind në Nevada, sipas sonazheve më të fundit nga Emerson College.

Trump mori votat më shumta nga votuesit e pavarur (36 përqind nga 47 gjithsej); ndërsa Clinton mori 21 për qind nga votuesit Latino kundrejt 59 që kishte. Afërisht 22 përqind e votuesve në shtet janë Latinos.

Sipas Real Clear Politics, Clinton është pak përpara në mesataren e sondazheve të shtetit, vetëm me 1.4 për qind. Në vitin 2012, presidenti Obama e fitoi shtetin Nevada, diku te 7 përqind më shumë, nga 52.4 perqind te 45.7 per qind.

Sondazhi u krye në English dhe Spanjisht nga data 2 deri 4 Tetor  dhe përfshinte 700 votues, dhe mban parasysh një marzh prej 3.6 per qind plus ose minus.